Događaji, Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

Ispred zgrade Doma za starije i nemoćne u Petrinji, Udruga Bravo povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta i Europskog tjedna kretanja organizirala je program pod nazivom „Bravo za zdravo“ namijenjen osobama starije životne dobi.

U programu su uz udrugu Bravo sudjelovale i Udruga mladih Future te Sportski plesni klub Petrinia. Njihovi članovi su demonstrirali vježbe, a prisutni korisnici i Gradonačelnik i sami su se uz njih razgibali. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao:

“Drago mi je da sam ovdje, ambijent je prekrasan, na otvorenom smo, došli smo pokazati što se može ponuditi, a udruga Bravo pruža dobar sadržaj i čestitam im na tome . Mislim da je izuzetno važno da na dan fizioterapeuta i tjedan kretanja dođemo pred Dom starijih i kroz jednu dobru edukaciju, ples i vježbu ukazujemo na potrebu kretanja i njezinu važnost za naše zdravlje. Ovo je sadržaj koji oplemenjuje umirovljeničke dane naše starije populacije, važno je komunicirati s njima, znamo da je čovjek socijalno biće.”

– zaključio je Gradonačelnik te naglasio da ne smijemo zaboraviti važnost držanja distance. Jasminka Bušić, predsjednica udruge Bravo i fizioterapeut po struci, kazala je kako nas je pandemija koronavirusa na neki način spriječila da normalno živimo, a oni se na ovaj način žele boriti protiv toga.

“Želimo potaknuti naše starije da svakodnevno vježbaju, da budu aktivni i na taj način ojačaju svoj imunitet, svoje zdravlje, svoj duh i tijelo.”

– istaknula je Bušić

Comments are closed.

Close Search Window