Čestitke, Obljetnice, Vijesti|

U prigodi zlatnim slovima upisanog datuma novije hrvatske povijesti – 5. kolovoza kada slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, a mi Petrinjci i 29. obljetnicu ZNG-a u našem gradu, gradonačelnik Darinko Dumbović uputio je prigodnu čestitku sljedećeg sadržaja;

„5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi pobjedonosno je zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja. Ova akcija  istaknula je snagu domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika na što smo trajno ponosni, a ujedno je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.
Ovo je prigoda da iskažemo dužnu počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine.

Zahvaljujemo im jer njihov primjer požrtvovnosti trajni je putokaz i odgovornost za nas i sve buduće naraštaje. 
Slaveći nedavnu prošlost, okrenuti smo budućnosti, stvaranju boljih uvjeta života za sve nas. Vjerujući da ćemo nadolazeće izazove uspješno riješiti, te ostvariti sve ideale i vrijednosti za koje su se borili naši branitelji, u ime Grada Petrinje, Gradskog vijeća  i zaposlenika Gradske uprave, svim žiteljima Petrinje  i Republike Hrvatske upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 29. godišnjicu osnutka naših „zengi“ i 25. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije OLUJA. Dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj dan, izvisimo na pročelja svojih domova hrvatski barjak i veselimo se novim, veličanstvenim pobjedama baš kakva je bila OLUJA.

Vaš gradonačelnik,

Darinko Dumbović

Comments are closed.

Close Search Window