Čestitke, Vijesti|

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa svojim zamjenicima, Viktorijom Kaleb i Branimirom Bešlićem, upućuje čestitku povodom Međunarodnog dana žena.

“Međunarodni dan žena, 08. ožujka, obilježava se u cijelom svijetu i simbol je dugotrajne borbe žena za ravnopravne odnose u suvremenom društvu, u kojem su žene još uvijek diskriminirane, slabije plaćene i manje zastupljene u svim važnim procesima odlučivanja, posebno u politici na ovaj dan, simboličnom gestom darivanja cvijeta iskazujemo svoju ljubav, poštovanje i priznanje ženama za njihov doprinos u društvu, na radnom mjestu i u vlastitom domu. Žene moraju imati pravo na izbor, trebaju biti slobodne u svom odlučivanju, a društvo se prema njima treba ponašati tolerantnije.

Drage moje sugrađanke, pozivam vas da zajedno radimo na poboljšanju položaja žena u našoj sredini, majčinstva, zdravstvene zaštite, kulture, obrazovanja, jednakosti pri zapošljavanju i svih drugih segmenata našeg života u kojem vi žene možete dati veliki doprinos. Neka vas ovaj dan, ali i svakog dana, tijekom cijele godine prate ljubav i poštovanje, lijepa riječ i razumijevanje.”

Comments are closed.

Close Search Window