Informacije, Susreti, Vijesti|

Direktorica  Europske banke za obnovu i razvoj, Victoria Zinchuk,  u četvrtak, 10. ožujka 2022. posjetila je Grad Petrinju.  S  gradonačelnicom Komes posjetila je Udrugu IKS u kontejnerskom naselju u Mošćenici. S izvršnom direktoricom udruge, Tamorom Jovičić  direktorica Zinchuk, inače Ukrajinka, razgovarala je o aktivnostima koje Udruge Iks provodi u uvjetima nakon potresa te mogućnostima da se takve aktivnosti preslikaju , odnosno upotrijebe u kontekstu ukrajinske krize.

Delegacija je obišla lokaciju uz staru željezničku postaju u Petrinji  o kojoj su dvije strane razgovarale i u ranijim susretima vezano za mogućnosti suradnje Grada Petrinje i EBRD-a po pitanju revitalizacije tog dijela  grada.

Zinchuk je kazala kako  ovim posjetom želi potvrditi svoju osobnu predanost kao i predanost EBRD-a tome. „Namjera je raditi zajedno s vrhunskim lokalnim i međunarodnim konzultantima, arhitektima, ali i ono što je još važnije, stanovnicima Petrinje kako bi zajedno došli do rješenja i kako bismo izbjegli moguća neslaganja o tome kako bi budućnost trebala izgledati.“

Istaknula je važnost uključivanja privatnog i civilnog sektora naglasivši kako je jedino takvom zajednočkom suradnjom moguće pronaći rješenja koja su ostvariva i trajno održiva.

Gradonačelnica je zahvalila direktorici na njezinom posjetu i činjenici da nije izgubila iz fokusa naš razoreni grad unatoč okolnostima  teške krize u u njezinoj domovini. Kazala je kako je sigurna da će Europska banka za obnovu i razvoj naći način za pomoći gradu Petrinji  te naglasila kako je u Petrinji potrebna  obnova i revitalizacija cijelog grada.

Comments are closed.

Close Search Window