Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

Dječji tjedan obilježava se svake godine u prvom punom tjednu u mjesecu listopadu. Tjedan je to u kojem je posebna pažnja usmjerena na  promicanje dječjih prava, njihovog položaja u društvu, lokalnoj zajednici i obitelji, ali i  njihovih potreba na koje društvo treba odgovoriti.

Početak Dječjeg tjedna u Gradu Petrinji obilježen je posjetom djece iz skupina „Kockice“ i „Vjeverice“ Dječjeg vrtića Petrinjčica gradskoj upravi i gradonačelnici.

Gradonačelnica je svoje male goste ugostila u dvorani za sastanke i svom uredu, a djeca su joj prenijela neke svoje važne poruke i želje te joj dali u zadatak ispuniti ih. Čuli smo tako da naši mali ljudi žele nove kuće i zgrade u našem gradu, kino i bazen, a svi su redom poželjeli da se odrasli bolje slažu, manje svađaju i više igraju s djecom.

Gradonačelnica je djeci kazala kako je ponosna što Grad Petrinja nosi titulu Grad prijatelj djece. Dodala je kako je puno posla koji se treba obaviti u našem gradu da bi bio sigurniji i ugodniji i za djecu i za odrasle, ali da se na tome svaki dan predano radi. Također je djeci naglasila kako svatko od nas može dati svoj mali doprinos boljitku grada tako što će čuvati okoliš i sve ono što je gradsko, odnosno zajedničko vlasništvo svih  nas.

Gradonačelnica je naglasila kako je ove godine u vrtiće upisano 60-ak djece više nego prošle godine. „To je jedini segment u kojem je vidljivo povećanje upisane djece, u odnosu na osnovne i srednje škole, što nam daje vjetar u leđa da zaista imamo za koga raditi i graditi u ovom gradu“, kazala je gradonačelnica Komes te pojasnila kako se povećanje smještajnog kapaciteta u DV Petrinjčica koji je ostvaren dogradnjom objekta u Dujnićevoj pokazalo nedovoljno za potrebe koje se iskazuju te je Gradu svakako potreban još jedan objekt. Dodala je kako Grad već radi na ostvarenju te ideje te je za prvi korak, projektnu dokumentaciju uspio ishoditi financijska sredstva.

Comments are closed.

Close Search Window