Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Povodom Svjetskog dana zdravlja Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, i predstavnici Udruge ratne policije Petrinja, donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Petrinja tri tisuće zaštitnih maski za zaposlenike bolnice.

Gradonačelnik Dumbović istaknuo je da je Grad Petrinja svake godine do sada provodio određene aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja, te dodao:

„Grad Petrinja je svake godine imao i obilježavao i Tjedan zdravlja i uvijek smo imali neke aktivnosti kroz petrinjsku Kuću zdravlja i nikada nismo htjeli kao Grad i politika biti neka konkurencija u tome nego jednostavno da budemo jedni drugima nadgradnja i da zdravlje ljudi nam bude na prvom mjestu. Danas, kada se nalazimo u više katastrofalnih situacija među kojima su pandemija i posljedice razornog potresa, treba istaknuti kako u Petrinji postoji velika potreba za samostalnom bolnicom, ali i svim ostalim institucijama koje taj grad čine potpunim.“

– istaknuo je gradonačelnik te dodao da s obzirom na to da je bolnica dobila žutu naljepnicu da Grad Petrinja stoji na raspolaganju, a ponajviše financijski.

Prim. dr. Boris Vrga zahvalio se gradonačelniku na donaciji koja, kako je rekao, doprinosi boljoj kvaliteti i sigurnosti rada u bolnici.

Članica udruge braniteljica i medicinska sestra Ivanka Dumbović istaknula je kako je već ranije iznijela prijedlog kako bolnici trenutačno fali sanitetskih sredstava.

 Predsjednik Udruge ratne policije Petrinja Milan Šeničnjak također je naveo kako su iz Udruge uvidjeli potrebu za zaštitnim sredstvima zbog čega su, u suradnji s Gradom, donirali oko tri tisuće zaštitnih maski za zaposlenike bolnice.

Comments are closed.

Close Search Window