Događaji, Gospodarstvo, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” u Osijeku je u četvrtak, 30. studenog 2023. godine, dodijelila 86 povelja i posebnih priznanja, u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu. Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije.

Priznanja za stvaranje ruralnoga turističkog proizvoda te promociju i razvoj ruralnih krajeva dobila su 82 dobitnika iz Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Srbije, a nagrada je stigla i u Petrinju! Brončanu povelju u kategoriji Moderna (ruralna) domaćinstva osvojila je Drvena kuća Babylonica. Dodjeli nagrada prisustvovale su i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes te direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Kristina Suppe.

Osim petrinjske Babylonice, s područja naše žpanije nagradu su osvojili i:

Vinarija Trdenić – Zlatna povelja u kategoriji Projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka;

Moslavačka priča – Srebrna povelja u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija;

Park prirode Lonjsko polje za projek “Dani graditeljske baštine u Krapju” dobio je Srebrnu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti;

Ruralna kuća za odmor Trnovka osvojila je Brončanu povelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva;

Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske osvojila je Brončanu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti.

Comments are closed.

Close Search Window