Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Na Gradskom stadionu u Petrinji u organizaciji GSNK Mladost Petrinja, u subotu, 10. rujna 2022. godine, održan je Festival nogometa u Petrinji na kojem su uz seniorsku prvenstvenu utakmicu između Mladosti i Lučkog sudjelovali i mladi igrači petrinjske Mladosti i ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, igrači 2008. i 2010. godišta.

Festival nogometa uveličali su: Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH, Katarina Klimova, glavna koordinatorica Nogometne akademije Šahtara, Anastazija Saltavec, koordinatorica Nogometne akademije Šahtara, Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ i Petrinjskog sportskog saveza, izaslanik sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, Magdalena Komes, petrinjska gradonačelnica i njezin zamjenik Ivan Prskalo, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Ivić, član Izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ i direktor NK Mladost, te Igor Oriović, predsjednik NK Mladost.

Sudionike Festivala pozdravila je gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes:

„Dragi gosti, dragi roditelji, dragi mladi naraštaji dva velika kluba, jedan od tih je i naša petrinjska Mladost, a drugi djeca iz velikog svjetskog ukrajinskog kluba koji su kao i mi ovdje u Petrinji znali procijeniti da je u djeci budućnost, odnosno na odgoju i treningu djece treba biti fokus i nadam se da će i naša petrinjska Mladost krenuti istim tim stopama i želim vam dobar provod, dobru utakmicu, preciznu nogu i oko, dobro se zabavite i neka bolji pobijedi.“

U poluvremenu službene utakmice NK Mladost Petrinja, zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo uz državnog tajnika Tugomira Majdaka, predstavnike NK Mladost, predsjednika Saveza sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Marka Badrića, te HNS-a uručio je simbolične darove Grada Petrinje uz nezaobilaznu stucku glavnoj koordinatorici Nogometne akademije Šahtara Katarini Klimovoj te poželio što skoriji povratak Šahtara u svoj grad Donetsk, a što se rezultata tiče igrači Šahtara 2010. godišta bili su s 8:0 bolji od vršnjaka Mladosti, dok su kod 2008. godišta ostvarili pobjedu 3:1.

Comments are closed.

Close Search Window