Službena Petrinja, Vijesti|

Danas je u radni posjet Gradu Petrinji i gradonačelnici Grada Petrinje, Magdaleni Komes, zajedno sa svojim suradnicima, došao gradonačelnik Grada Ivaneca, Milorad Batinić, kako bi dogovorili detalje oko uplate financijskih sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji koju je još početkom ove godine Grad Ivanec pokrenuo za pomoć Banovini, a koja će ići za modularnu dogradnju centralnog objekta Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Gradonačelnici su ovom prigodom obišli centralni objekt Izvor Dječjeg vrtića Petrinjčica, pri čemu se gradonačelnica Komes zahvalila gradonačelniku Batiniću i Gradu Ivanecu na pomoći nakon potresa, kao i na ovoj donaciji od 130 tisuća kuna usmjerenih u nadogradnju Dječjeg vrtića Petrinjčica:

„Zahvaljujem se na ovoj velikoj donaciji, i dalje molim za pomoć za nadogradnju Dječjeg vrtića, riječ je o nekih 5 milijuna kuna, projektna dokumentacija se završava, trebala bi biti gotova kroz tjedan dana pa ćemo onda sa troškovnikom znati o kojem iznosu točno govorimo. Ovo je zaista hvalevrijedan iznos, zahvaljujemo se gradonačelniku i svim stanovnicima Grada Ivaneca na svesrdnoj pomoći.“

– istaknula je gradonačelnica.

Gradonačelnik Batinić istaknuo je kako Grad Ivanec kontinuirano pomaže Petrinji, još i prije potresa, u situacijama s poplavama i slično kada su dolazili u pomoć, kao i odmah nakon potresa, mnoge udruge civilnog društva, DVD – ovi i vatrogasne zajednice s područja Ivaneca uskočile su u pomoć i kontinuirano pomažu.

„Mislim da je ovo jedna dobra poruka i dobra odluka gradonačelnice jer na mladima svijet ostaje. Petrinja razrušena u ratu, jednako tako stradala i sada, i mislim da je bitno stvoriti pretpostavke da i one obitelji koje su se silom prilika iselile da se vrate u svoje domove. 100 tisuća kuna iz proračuna, 30 tisuća kuna su donacije samih sugrađana. Ponovno ćemo pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj ćemo pozvati naše sugrađane i poduzetnike s područja grada, od usluga projektiranja, nadzora, od donacije materijala tako da vjerujem da će to biti i puno više.“

– kazao je Batinić.

Comments are closed.

Close Search Window