Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

Gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je prijem za ultramaratonca, Petrinjca Branka Šubića koji je povodom obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2020.g., netom otrčao virtualnu utrku “Vukovaru sa srcem”.

Osobni rekord na 5 km poklonio je svim žrtvama Domovinskog rata, braniteljima i djeci s poteškoćama u razvoju Vukovarskim leptirićima pod zajedničkim nazivom “Vukovaru sa srcem ” Gradonačelnik Dumbović  tijekom prijama čestitao je i izrazio  veliku zahvalnost za sjajnu sportsku promociju grada Petrinje koju Branko čini svih ovih nebrojeno kilometara koji su iza njega. Ujedno je istaknuo;

„Posebno nam je drago da će se i dalje u 2021.g. provoditi ovaj 3. etapni ultramaraton i to baš povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada Petrinje 10. kolovoza koji je nama Petrinjcima izrazito emotivan i bitan. Dosada smo pratili Brankove maratone ispraćali ga i dočekivali, a nastavljamo tu dobru praksu i u sljedećoj 2021.godini. I dalje ćemo kad ova pandemije prođe još veselije i dostojanstvenije te časno proslaviti sve nove pobjede i utrke.“

– istaknuo je Dumbović

Grad Petrinja će biti pokrovitelj akcije koja se planira povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 2021. godine. To će biti kruna petogodišnjeg projekta pod nazivom „Branko Šubić za branitelje“ u kojemu je i  do sada odradio dvije akcije, odnosno dva etapna ultramaratona. Kao i na prethodnim akcijama, Branko će posjetiti u mjestima kroz koja prolazi  spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koje su dali svoje živote za Hrvatsku.

Prvi etapni ultramaraton je bio 2017. godine kada je Branko Šubić u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje i na taj način simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu. Tada su  temperature na asfaltu znale dosegnuti 500 C pet dana uzastopno u prosjeku te se hodalo po 10 sati, i kako sam Branko ističe to  će se pamtiti cijeli život.

U drugoj akciji održanoj 2019. godine start je bio na Kninskoj tvrđavi te se u šest dana prehodalo 260 km do Petrinje.

Treća akcija bit će najteža i najizazovnija, a u pitanju je etapni ultramaraton u dužini od 509 km koji će trajati 11 dana, od 27. srpnja do 6. kolovoza. Polazišna točka će biti na Srđu iznad Dubrovnika. Planirane su etape u kojima bih u prosjeku svakog dana prehodao 46 km, a postaje za odmor i noćenje su planirane u mjestima Imotica, Ploče, Zagvozd, Sinj, Drniš, Šibenik, Pakoštane, Zadar, Obrovac i Knin, te Glina iz koje se 6. kolovoza kreće prema Petrinji.

Na svečanom prijemu još su bili Ivana Kordić, pročelnica za financije, proračun i naplatu potraživanja Grada Petrinje i Darko Dumbović predsjednik Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata našeg grada.

Comments are closed.

Close Search Window