Službena Petrinja, Susreti, Vijesti|

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u Belom Manastiru predstavljanje za javnost o provedbenom vrednovanju pet Intervencijskih planova i Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Svečanost je održana u prostorijama Etnološkog centra baranjske baštine, a sudjelovali su gradovi Benkovac, Knin, Vukovar i Petrinja te općina Darda.

Cjelovitu prezentaciju petrinjskog Intervencijskog plana nazočnima je osobno prezentirao gradonačelnik Darinko Dumbović, a ona je obuhvatila projekte koji su u završnoj fazi, one kojima je ishodovana određena dokumentacija, kao i one koji su postigli svoj zamašnjak. Petrinja je prema procjeni mnogih daleko ispred svih gradova i općina u povlačenju sredstava i u poslovima koji predstoje.
Svojim projektima za gospodarstvo i poduzetništvo Grad Petrinja je pohvaljen na visokom nivou danas u B. Manastiru na predstavljanju IP-a.

Najviše pohvala za ulaganje u poduzetništvo od svih gradova u sklopu IP-a.
Svrha ovog događanja bila je predstaviti rezultate vrednovanja koji će doprinijeti boljem razumijevanju teritorijalnog pristupa regeneraciji depriviranih područja i dati podlogu za donošenje odluke o proširenju ovog Programa koji se provodi na ratom pogođenim područjima.
Cilj je bio poboljšati cjelokupnu gospodarsku sliku i povećati aktivnost življenja stanovništva.

Program je sufinanciran sredstvima osiguranim iz operativnih programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. I „Učinkoviti ljudski potencijali“

Comments are closed.

Close Search Window