Službena Petrinja, Vijesti, Zanimljivosti|

Vlasnica Diana Pavičić zahvalila je na donaciji kolica koja su im bila prijeko potrebna za njihovog nepokretnog korisnika. Naglasila je da im je gradonačelnik i grad Petrinja u ovom projektu bio velika podrška. Na samu ideju o otvaranju doma za starije došla je uzdržavajući svoju nepokretnu tetu i shvativši da domovi koje je za nju tražila nisu bili zadovoljavajući. Istaknula je da je ovo dugoročna investicija i posao koji se može raditi godinama, a s obzirom da smo kao društvo sve stariji ne sumnja da će posla biti.

Na primopredaji kolica bio je i gradonačelnik koji je tom prilikom istaknuo:

„Znamo da su danas starački domovi top tema i da moramo težiti što većim standardima. Imati ovakav standard u Petrinji, u Mošćenici je velika stvar. Imati ljude koji imaju svoju viziju, cilj i ono što je izuzetno važno senzibilitet – vi ste dobili kroz svoju tetu, ja sam kroz svoga dedu kojeg sam volio najviše na svijetu, bio je šlagiran i uz njega sam bio 6 mjeseci- znači to moraš imati u obitelji da bi vidio da danas- sutra možeš pomoći i nekom drugom. Taj trag je neizbrisiv i ostaje u tebi, ali kad se napravi ovakva investicija od skoro možemo reći milion i pol kuna s kompletnim objektima to je ogromna stvar. Tu se radi o novim zapošljavanjima, o novim radnim mjestima, a ovim standardom mogu biti primjer svima ostalima. Mi ćemo kao grad i u budućnosti biti partner, moja vrata kao gradonačelnika su otvorena, nastojat ću da sve strategije kada je u pitanju zdravstveni standard , skrb i briga o svakom čovjeku , a pogotovo ovim ljudima koji su došli u stariju, zlatnu dob kako bi mogli imati ugodan život. Oni su to zaslužili gledajući sve ono što su ostavili iza sebe i zato im hvala.“

Rada Vlak, predsjednica udruge Naš život koja provodi projekt Petrinjska kuća zdravlja istaknula je da je ovo samo jedna u nizu donacija kolica, ostalih medicinskih potrepština i humanitarne pomoći koje se kroz socijalne programe Petrinjske kuće zdravlja provode, a kojima je grad Petrinja partner. Naglasila je da je kroz te programe zbrinuto 300 do 400 ljudi na području grada Petrinje.

Comments are closed.

Close Search Window