Čestitke, Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

Gradonačelnica Magdalena Komes održala je prijem za petrinjske hrvače Karla Kodrića i Pavela Puklavca nakon odličnog uspjeha koji su polučili na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore (U23) nedavno održanom u španjolskom gradu Pontevedri.

Mladi petrinjski sportaši osvojili su srebrne medalje u hrvanju grčko-rimskim načinom, svaki u svojoj kategoriji – Pavel u kategoriji do 72 kg, Karlo u kategoriji do 82 kg.

Karlo i Pavel ispričali su kako je na prvenstvu tekla borba do medalje te su obojica naglasili želju za daljnjim radom i planove za Olimpijske igre. Izrazili su nadu da će ih institucije podržavati i dalje istaknuvši kako su jedini kategorizirani sportaši u našoj županiji.

Srebrni hrvači članovi su Hrvačkog kluba Petrinja, a uz njih je na prijemu bio i Vinko Kadečka, njihov klupski trener i predsjednik kluba. Kadečka je zahvalio na prijemu istaknuvši kako su ga dečki svojim uspjehom, koji je možda i najveći klupski uspjeh u poslijeratnom periodu, svakako zaslužili. Također je Gradu i Petrinjskom sportskom savezu zahvalio  na pomoći koju pružaju klubu istaknuvši kako se nada da će nakon ovih rezultata, koji su dokaz da vrijedi ulagati u sport, podrška s gradske i županijske razine biti i veća. Vezano za rad kluba pojasnio  je kako je jedan od glavnih ciljeva kluba povećanje broja djece koji treniraju u klubu što je preduvjet  da se ovako dobri rezultati nastave i u budućnosti kluba te naglasio želju i potrebu da se zajedno radi na populariziranju hrvanja koji je kroz povijest bio prvi sport u Petrinji i po kojem je naš grad bio prepoznatljiv.

Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza istaknuo je kako su Karlo i Pavel sada na najvišoj svjetskoj razini te kako je zadaća Sportskog saveza i Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ iznaći financijska sredstva, ali i osigurati tehničke uvjete kako bi ih motivirali za nastavak i dalje napredovanje.

Gradonačelnica Komes čestitala je osvajačima medalja, ali i njihovom treneru te im zahvalila  što na pozitivan način pronose ime našeg grada u zemlji, ali i šire. „Vjerujem da će rezultati u buduće biti još i bolji iako, kao što sam i u prethodnim izjavama rekla,  ove medalje koje ste donijeli za nas Petrinjce su zlatnog sjaja.“

Potvrdila  je da će Savez i Grad Petrinja i ubuduće podržavati ovakve sjajne uspjehe te posebno istaknula kako su Karlo i Pavel odličan uzor svim generacijama. „Nadam se da će vaš primjer slijediti što više mladih Petrinjaca i  vjerujem da će uz takvu mladež Petrinja imati kvalitetnu i bolju budućnost.“

Kao skroman znak pažnje i zahvale i dokaz da ih Grad podržava, gradonačelnica je Karlu i Pavelu uručila simboličan ček s iznosom od pet tisuća kn koje im Grad za dodjeljuje za izniman sportski uspjeh.

Comments are closed.

Close Search Window