Gradsko vijeće, Vijesti|

Na devetoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o kratkoročnom zaduženju Grada Petrinje, dopuštenom prekoračenju po poslovnom računu kod Hrvatske poštanske banke.

Sonja Štefanić, privremena pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu objasnila je kako ovom Odlukom traže od Gradskog vijeća suglasnost da se visina dopuštenog prekoračenja sa dosadašnjih 10 milijuna kuna poveća na 17 milijuna kuna. Istaknula je kako trenutna likvidnost Grada zbog smanjenih prihoda nakon potresa nije dostatna za podmirenje svih obveza koje Grad Petrinja ima.

Gradonačelnica je istaknula kako su trenutno raspoloživa sredstva uglavnom namjenska, najveći dio za dovršetak  Centra novog života. „Ukoliko ova sredstva ne budu odobrena bit će upitna likvidnost Grada Petrinje i bojim se ne samo da će stati projekti koji su započeti u prijašnjem razdoblju, nego nećemo imati sredstva niti za buduće projekte“, rekla je Komes.

Odbor za financije i proračun većinom je glasova podržao navedeni prijedlog Odluke, međutim kako nakon dvosatne rasprave  gradonačelnica je povukla navedeni prijedlog te će se predstavnici klubova vijećnika i ostali vijećnici o istome konzultirati na posebnom sastanku.

Comments are closed.

Close Search Window