Službena Petrinja, Sport, Susreti, Vijesti|

U Maloj vijećnici Grada Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, održao je radni sastanak s članovima Uprave GSNK Mladost Petrinja, Nevenom Žužićem, predsjednikom Kluba, Božom Klindićem i Želimirom Krmpotićem, dopredsjednicima Kluba te direktorom Kluba, Davorom Ivićem, na temu aktivnosti Kluba u slijedećem periodu.

Direktor Kluba Davor Ivić je izvijestio gradonačelnika i nazočne suradnike iz gradskih službi da je prvenstvo u 3.HNL-i Središte završeno i prekinuto zbog novonastale situacije sa Corona virusom, te dodao:

„Nema daljnjeg nastavka prvenstva već se zaključuje sa trenutnim stanjem na tablici. GSNK Mladost dijeli drugo mjesto na tablici i upravo sukladno plasmanu prijavila se za postupak licenciranja za 2. HNL-u. S obzirom da je prvak lige momčad Vinograda iz Mladine a koja je također izvršila prijavu za licenciranje a već neko vrijeme ne ulazi u viši rang iako zauzimaju prvo mjesto na tablici nismo htjeli odustati od mogućnosti dobivanja licence i mogućnosti ulaska u kvalifikacije za popunu 2.HNL-e.

Sam postupak licenciranja se odvija kroz nekoliko kriterija a to su:

  • administrativno i stručno osoblje
  • sportski kriterij
  • pravni kriterij
  • infrastrukturni kriterij
  • financijski kriterij

koji jasno propisuju što je potrebno napraviti kako bi se isti zadovoljili. To je jedan složen i vrlo zahtjevan posao što u administrativnom dijelu što u uređenje infrastrukture na stadionu. Već dosta toga se napravilo u postupku licenciranja prošle godine za 3.HNL-u ali su sad u dijelu infrastrukture potrebni radovi na postavljanju 1000 sjedalica sa naslonom i proširenja natkrivenog dijela tribine kako bi imalo više od 300 natkrivenih mjesta.Za navedene radove već imamo ponude izvođača i samo je potrebno provesti postupak sukladno proceduri gradskih službi. Gradonačelnik nam je kao i puno puta da sad dao potporu za naš rad na čemu mu se zahvaljujemo kao i svim službama Grada Petrinje koje su nam uvijek na dispoziciji kad dođe do određenih potreba za rješavanje. Zaključeno je da Klub ide ispravnim smjerom, da će se učiniti sve što je potrebno za dobivanje tražene licence ali da se držimo dosadašnjih dogovora i smjernica za rad Kluba u novoj sezoni.“

– rekao je Ivić.

Comments are closed.

Close Search Window