Službena Petrinja, Susreti, Vijesti|

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje popio je prvu kavu nakon ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata s predsjednikom Ceha ugostitelja grada Petrinje Danijelom Jagićem.

Gradonačelnik je naglasio kako svaki ceh danas ima problem budući da je epidemija koronavirusa  ostavila trag na cjelokupnom gospodarstvu.

“Kada mi se Ceh ugostitelja javio za pomoć, mi smo nastojali izaći u susret u okviru svojih mogućnosti. Grad će dati 20 tisuća kuna koje će oni raspodijeliti kako najbolje znaju. Novac će im biti prebačen na žiro račun i vjerujem da će im ovo biti jedna dobra injekcija, ali i jedna dobra poruka da si moramo međusobno pomoći.“

Gradonačelnik je pozvao sve ugostitelje koji imaju mogućnosti za proširenje terasa da podnesu zahtjeve te će Grad i na taj način pokušati pomoći ugostiteljima kako bi im bilo lakše osigurati potrebne mjere za distancom.

“Kava, piće i ostalo na distanci po uputama civilnog stožera.“

– poručio je gradonačelnik

Također je dodao kako se osjeća ugodno vidjevši da je život u Gradu krenuo, a ugostiteljima je poželio uspješan nastavan rada.

Danijel Jagić, predsjednik Ceha ugostitelja Petrinje rekao je kako je na njihovom popisu za  pomoć koju će im Grad Petrinja dati ukupno 51 ugostitelj. Dobivena sredstva iskoristit će za nabavku zaštitne opreme- maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju koju će ugostiteljima podijeliti ovisno o njihovim potrebama, tj broju zaposlenih ili broju stolova pojedinog objekta. Jagić je pozvao goste koji će dolaziti u ugostiteljske objekte da se pridržavaju potrebnih mjera kako ne bi doveli u opasnost sebe i svoje sugrađane.

Comments are closed.

Close Search Window