Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

Poseban dan u povijesti grada Petrinje je 6. kolovoza, dan kada je u sklopu vojno-redarstvene akcije Oluja napokon oslobođena od srpskog okupatora.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje sa suradnicom Ivanom Kordić, obilježio je taj dan odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Mošćenici, mjestu u kojem su bile najteže borbe Oluje. Ovom prilikom gradonačelnik je istaknuo:

„Znamo da akcija Oluja nije bila laka, bila je izuzetno teška, pogotovo na ovom području. Petrinjci su zadnji ušli u svoj grad, i evo tu smo kod križa, kod Finela, gdje je bila izuzetno teška borba. Zbog toga sam želio doći u Mošćenicu i odati počast onima kojih nema, poginulim hrvatskim braniteljima. Ovo su dani pobjede, zahvalnosti i branitelja, a za Petrinju je 6. Kolovoza ipak poseban i očekujem da će taj dan doći na onu razinu na koju bi trebao doći kad je u pitanju i protokol i sve ostalo. Mi sada dajemo poruku da ne ostanemo u zapostavljenom položaju i da ne ostanemo u zaborav. Ovo ne smije otići u zaborav i zato smo ovdje.“

Comments are closed.

Close Search Window