Obljetnice, Sport|

Povodom nadolazećeg 13.-og Memorijalnog turnira „Goran Jekić“, jučer, 01. srpnja 2020. godine, je gradonačelnik Darinko Dumbović podijelio 100 komada majica organizatorima turnira.

Ove godine turnir će se održati 19. srpnja tjedan dana prije sv. Jakova na novom dječjem i sportskom igralištu u Mošćenici koje će uskoro biti gotovo. U ime svih organizatora ovog turnira zahvalio se Duško Bogović na pomoći i donacijama Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbović te je nastavio:

„Jedan sam od organizatora ovog Memorijalnog turnira za našeg pokojnog prijatelja Gorana Jekića koji je s nama prije igrao nogomet, ali igrom slučaja pao je na igralištu i srce mu je stalo. Ovo je turnir njemu u spomen kojeg organiziramo već 13 godina zahvaljujući gradonačelniku Grada Petrinje koji nam pomaže u nabavi lopti, dresova, majica. Turnir je organiziran na taj način da se ekipe prijavljuju na dan turnira i kotizacija je 300 kuna koje se primaju do 10 sati ujutro. Turnir će se održati 19. sprnja u nedjelju tjedan dana prije sv. Jakova. Prošle godine imali smo 18. ekipa gdje je turnir prošao izuzetno dobro. Svi ste pozvani, bit će ugodan program uz piće i jelo, rekao je Bogović“.

Gradonačelnik Darinko Dumbović ovim putem se zahvalio svim organizatorima tradicionalnog turnira „Goran Jekić“ te je naglasio:

„ Obilježava se nesretan slučaj i tragedija koja je potresla obitelj i sve Mošćeničane i to je jedna krasna ideja da se obilježi ta jedna tragedija u kojoj je prestalo kucati jedno mlado srce. Međutim, postoje entuzijasti koji žele obilježiti ovaj turnir koji u kontinuitetu daje poruku druženja zajedništva i ljubavi prema pojedincima koji su bili sastavni dio sportskog života Mošćenice. Kad pogledamo sve ono što se može reći danas za Mošćenicu, a to je da postoje dobri ljudi s jednim svojim volonterskim radom koji pristupaju organizacijskim djelovima koji su izuzetno važni kada nam dolazi sv. Jakov jer mnoge udruge i pojedinci kroz sportske manifestacije, turnire, kroz vjerske i političke manifestacije koje čine mjesto kvalitetnim i lijepim kao Mošćenica. Drago mi je da sam danas posjetio Mošćenicu sa svojim suradnicima i mislim da dajemo poruku što treba organizirati i kad na kraju pojedinci izgube svoj život da ih ne trebamo zaboravit. Mošćenica je po tome poznata i uvijek je imala svoj senzibilitet prema svima onima koji su gradili ne samo sport nego i domovinu.”

– rekao je Dumbović.

Comments are closed.

Close Search Window