Službena Petrinja, Susreti, Vijesti|

U sklopu dječjeg tjedna Društvo naša djeca Petrinja održavalo je niz aktivnosti poput oslikavanja zida na Petrinjki, različitih radionica za djecu i predavanja za roditelje.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje posjetio je danas na Trgu narodnih učitelja Društvo naša djeca Petrinja i mališane koji su vrijedno oslikavali zid i predstavili svoje poruke odraslima. Ovom je prilikom istaknuo kako djeca trebaju dati svoju poruku društvu i svima koji odlučuju o njihovim standardima.

“Njihove poruke su iskrene, nevine i jednostavne. Zahvaljujem se ovim našim najmlađim partnerima i svim udrugama koji se bave djecom. Nitko nije važniji od djece, oni su budućnost i o njima treba brinuti. Mi smo napravili dosta u ovih zadnjih tri, četiri godine, ali još uvijek ne dovoljno. Trebamo se još truditi kako bismo ostvarili ciljeve koje smo zacrtali za našu djecu.”

Martina Boltužić Dževerlija, predsjednica Društva naša djeca Petrinja kazala je kako uz akciju oslikavanja zida danas održana i dodatna humanitarna akcija “Prijatelj prijatelju od mene za tebe” koju DND Petrinja provodi već godinu dana. Riječ je o akciji prikupljanja odnosno razmjene odjeće, obuće i igračaka gdje svatko može doći i ostaviti, odnosno uzeti stvari za djecu. Dodala je kako se tijekom tih akcija do sada prikupilo dosta stvari koje je DND doniralo sisačkoj pedijatriji, a spremaju i donaciju igračaka DV Petrinjčica. Istaknula je kako su djeca tokom dječjeg tjedna poslala poruku da im treba puno igre, više igrališta te da su sva djeca jednaka bez obzira na razlike koje među njima postoje.

Comments are closed.

Close Search Window