Gradsko vijeće, Informacije, Vijesti|

Na poziv gradskog vijećnika Kristijana Holsingera, u subotu, 29.01.2022. okupilo se nekoliko gradskih vijećnika s ciljem obilaska grada. Na jednoj od sjednica Gradskog vijeća vijećnik Jasenko Krovinović je predložio tu inicijativu, a ovim obilaskom napravljen je prvi korak.

„Iako je poziv upućen svim vijećnicima i gradonačelnici još prije 10 dana, odaziv, nažalost, nije bio velik. Pojedini vijećnici su se ispričali zbog ranije dogovorenih obaveza, pojedini nisu dali nikakav odgovor, a gradonačelnica nije mogla sudjelovati, iz nama nepoznatih razloga.

Jučer su se tako, uz vijećnika Holsingera, odazvali gradski vijećnici Kristina Autischer,  Ljiljana Sigur,  Luca Gašpar Šako,  Nenad Bužanić i  Danijel Jagić. Zajednički su obišli dijelove grada s ciljem uočavanja problema, razgovora s građanima i kao pomoć u prijedlozima rješenja za ostvarivanje što bolje situacije u gradu. Obišli su sam centar grada, Kačićevu ulicu, Ulicu 6.kolovoza, Ulicu Mile Wood te gradilište  Multifunkcionalnog centra.

Svjesni teške situacije u kojoj se grad nakon potresa nalazi, prepoznali su određene poteze koje treba poduzeti kako bi građani ipak  dobili na kvaliteti života, te predlažu sljedeće:

  • Nazorova ulica bi svakako trebala postati pješačka zona, jer naš grad takav prostor nema
  • Gradska uprava treba inzistirati na hitnom rješavanju pitanja obilaznice zbog rasterećenja prometa u samom gradu
  • ulice Mile Wood i 6. kolovoza potrebno je asfaltirati privremenim asfaltom ako ne možemo očekivati brzo rješenje projekta Aglomeracije
  • sigurnost kretanja koridorima uopće nije osigurana (posebno u Gajevoj ulici)
  • prema informacijama od stanovnika, radovi u Kačićevoj ulici idu sporo i gradilište je često napušteno i bez radnika
  • velik broj objekata je za rušenje, kako u privatnom tako i državnom i gradskom vlasništvu koje treba hitno rješavati
  • velik broj objekata je i prije potresa bio devastiran i neodržavan i u centru grada. Potrebno je razjasniti svrhu i funkciju komunalnih redara i definirati službu kojoj se građani mogu obratiti kad imaju problem sa susjednim, neodržavanim parcelama. Mora se uvesti red u ovu temu, jer još od Domovinskog rata stoje neki napušteni objekti po gradu.

Sve točke će biti iznesene na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Nadamo se da će ovakvi obilasci postati dobra praksa i da ćemo određene teme i probleme građana na taj način moći brže uočiti i pomoći u njihovom rješavanju“, zaključuje se na kraju u priopćenju gradskih vijećnika Kristijana Holsingera, Kristine Autischer,  Ljiljane Sigur,  Luce Gašpar Šako,  Nenada Bužanića i Danijela Jagića.

Comments are closed.

Close Search Window