Kultura, Vijesti|

U atriju Hrvatskog doma u Petrinji Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ jučer, 01. srpnja 2020. godine, održao je koncert „Sine populo“ koji se mogao pratiti uživo putem youtube kanala.

Nastupali su Mješoviti pjevački zbor i Gradski dječji zbor pod dirignetskom palicom Josipa degl’ Ivellia i Maje Ostojić. Pozivu na koncert odazvao se Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje:

„Meni je drago što večeras možemo ići uživo. Osjećao sam potrebu da dođem, da vidim naše „Slavuljaše“ koji stvarno promiču našu pjesmu i sa svojim prekrasnim rezultatima su pokazali da je pjesma ta i sve ono što oni rade za grad Petrinju da su jedni prekrasni ambasadori tradicije pjesme u gradu Petrinji i moju potporu su uvijek imali za sve ono što dosada su radili. Imaju jedan kvalitetan, možemo reći, povijesni kontinuitet pjevanja i to ustvari krasi grad s jednom velikom nadgradnjom zabavnog i na kraju krajeva pjevačke kulture što je Petrinja uvijek imala u sebi i nosila sa pjesmom koja je uvijek prelazila sve granice. Poslije mjera i svega onoga što imamo od COVID –a 19 gledali smo te njihove probe, pratili smo ih na određenoj distanci i danas vidim da smo svi sakupili hrabrosti da dođemo, da damo podršku da zajednički i poslušamo i uživamo u pjesmi koja nikada nije izostala da bude stvarno na razini visoke kvalitete nebeskih možemo reći glasova i zvukova koji su Petrinju nosili kroz cijeli svijet.“

– zaključio je gradonačelnik.

Comments are closed.

Close Search Window