Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

U sportskoj dvorani osnovne škole Mate Lovraka u nedjelju, 27. studenog 2022. godine, održano je završno kolo hrvačke Premijer lige u kojem su snage odmjerili Hrvački klub Petrinja i Hrvački klub Sesvete. Pobjedu s 8:2 odnijeli su petrinjski hrvači te time osvojili titulu prvaka Hrvatske. Uz titule najuspješnije ekipe u Kupu Hrvatske,  Prvenstvu grčko-rimskim načinom te Prvenstvu slobodnim načinom, ovo je četvrta titula koju je Hrvački klub Petrinja osvojio ove sezone što do sad nije uspjelo niti jednom hrvačkom klubu.

Svoju podršku došla im je pružiti i gradonačelnica Magdalena Komes koja je čestitala hrvačkoj ekipi na veličanstvenoj pobjedi te naglasila kako je sretna jer su Petrinju pokazali u novom  i nadasve pozitivnom svjetlu. Istaknula je kako su ovakvi uspjesi poticaj samoj ekipi, ali i Gradu za buduće ulaganje u Hrvački klub u suradnji s Petrinjskim sportskim savezom, ali i Županijom. Dodala je kako je  Grad pratio rezultate kluba kroz ligu te ih podržavao i financijski u skladu s mogućnostima, a naglasila je kako vjeruje da će izmjenama Zakona o sportu i s državne razine dolaziti veća financijska sredstva za ovako uspješne sportaše.

U sklopu natjecanja dodijeljene su i Zahvalnice za sve koji su pomogli u donaciji za obnovu njihove Hrvačke dvorane te Priznanja najuspješnijim hrvačicama i hrvačima na domaćim i inozemnim natjecanjima: Paula Vadlja, Esha Golić, Veronika Dragaš, Dominik Vrbanac, Pavel Puklavec i Karlo Kodrić, dok su posebna Priznanja za dugogodišnji rad u klubu dodijeljena Zvonku Beloševiću i dr. Miroslavu Petračiću.

Comments are closed.

Close Search Window