Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Povodom obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub “KORČULA” s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.Karavana je ove godine krenula od Prevlake u nedjelju,13. studenog,a u Vukovar planira stići  18.studenog, na obljetnicu pada Vukovara kada se nacionalnim praznikom sjećamo svih žrtava Domovinskog rata,a napose žrtve Vukovara i Škabrnje.

Obzirom na težak ratni put koji je proživjela Petrinja u Domovinskom ratu, karavana od 2010. godine tradicionalno pristaje i u našem gradu gdje ih dočekuje Moto klub Veterani Petrinja. Kod spomenika na Senjaku sudionici karavane i njihovi domaćini u Petrinji zapalili su svijeće u spomen na sve stradale i poginule u Domovinskom ratu,a pridružio im se zamjenik gradonačelnice Ivan prskalo. Ovom je prilikom zamjenik Prskalo istaknuo kako mu je čast pozdraviti sve sudionike karavane te im izrazio zahvalu što su spremni odvojiti svoje vrijeme i na ovaj način svjedočiti o događajima koji se ne smiju zaboraviti.

Đani Radovanović,predsjednik Moto kluba “KORČULA” istaknuo je kako je ove godine broj sudionika zaista impozantan. Izrazio je zadovoljstvo jer je na neki način cilj postignut budući da je svake godine sve više mladih koji sudjeluju i koji će nastaviti na ovaj način prenosti istinu o Domovinskom ratu i sjećanje na njegove pale heroje.

Comments are closed.

Close Search Window