Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Faton Peci, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo u službenoj je posjeti Republici Hrvatskoj u sklopu koje je 8. veljače 2022. posjetio Sisačko-moslavačku županiju. S gradonačelnicom Komes se, u pratnji Tugomira Majdaka, državnog tajnika iz Ministarstva poljoprivrede te Mihaela Jurića, zamjenika župana, susreo u prostoru gradske uprave gdje su održali kratki sastanak .

Državni tajnik Majdan kazao je kako je cilj posjete razvoj bilateralne suradnje ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Kosova, ali i potencijalna gospodarska suradnja dviju zemalja, dok je Peci naglasio i razmjenu iskustava dviju zemalja te moguće uspostave zajedničkih projekata ruralnog razvoja  na lokalnoj i županijskoj razini.

Kosovski ministar dodao je kako je ovaj posjet Sisačko-moslavačkoj županiji i znak solidarnosti s potresom pogođenim područjem, a  kao znak te solidarnosti odlučili su pomoći  jednom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na području Grada Petrinje, konkretno OPG-u Kokin dom.

Gradonačelnica Komes zahvalila je na posjeti i prepoznavanju potrebe našeg kraja te pomoći koju su pružili i koju i ovom posjetom pružaju. Istaknula je kako Grad Petrinja ima veliki ruralni pojas koji je zapušten, ali koji ima veliki potencijal.

Nakon sastanka gradonačelnica je s gostima posjetila gradsko groblje Sv. Benedikt gdje su kod spomenika hrvatskim braniteljima zapalili svijeće odavši tako počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima među kojima je Selim Muharemay, podrijetlom s Kosova.

Comments are closed.

Close Search Window