Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U prostoru gradske uprave u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine održano je uvođenje u posao odabranih izvođača radova i stručnog nadzora građenja za obnovu zgrade gradske vijećnice. Posljednja je to od operacija koju je Grad Petrinja prijavio za financiranje obnove iz Fonda solidarnosti.

Kako je pojasnila gradonačelnica izvođač radova je tvrtka Strabag d.o.o. koja je  jedina dala ponudu na otvoreni poziv u postupku javne nabave, a vrijednost radova konstrukcijske obnove je 4.572.485,47 eura bez PDV-a. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršit će tvrtka  Eptisa Adria d.o.o. dok projektantski nadzor, a ujedno i projekt za obnovu zgrade obavlja zajednica ponuditelja BCDE d.o.o. i Urbane tehnike d.o.o.

Kao i za ostale zgrade ugovorena je konstruktivna obnova koja je prihvatljiva za financiranje iz Fond solidarnosti, a rok za izvođenje radova je 30. lipnja ove godine. Gradonačelnica je istaknula kako, obzirom na kvalitetne izvođače i iskustvo s njima u dosadašnjim operacijama sanacije šteta od potresa, vjeruje da će unatoč tome što je vrlo kratak radovi biti  izvedeni u roku te u skladu s pravilima struke i konzervatorskog odjela. Dodala je i kako se kroz projektiranje nastojalo zgradu prilagoditi današnjem vremenu tako da se pazilo i na pristupačnost za osobe s invaliditetom i na povećanje funkcionalnosti cijele građevine.

Josip Ćorić kao predstavnik tvrtke Eptisa Adria d.o.o. naglasio je kako je tim stručnog nadzora spreman odraditi ugovorene usluge unatoč vrlo kratkim rokovima.

Comments are closed.

Close Search Window