Službena Petrinja, Susreti, Vijesti|

Počelo je obilježavanje Dječjeg tjedna – tradicionalne godišnje akcije i aktivnosti posvećene djeci koja se uvijek održava u prvom punom tjednu listopada, ove godine pod motom „Ljubav djeci prije svega“. U organizaciji Društva naša djeca Petrinja, a pod pokroviteljstvom grada, Dječji tjedan se u Petrinji kao Gradu prijatelju djece već godinama obilježava bogatim programima uz sudjelovanje velikog broja djece i odraslih.

Gradonačelnik je tradicionalno djecu primao u prostoru gradske uprave, no ove godine to zbog epidemiološke situacije nije moguće. Stoga ih je posjetio ispred vrtića gdje su djeca na ogradi ostavili svoje poruke, a pripremili su i izveli Gradonačelniku kratku pjesmicu. Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo:

„Grad Petrinja vodi brigu o potrebama i standardima naše djece i  tu smo napravili jedan iskorak. Djeca su nam u zadnjih sedam godina uvijek dolazila u Gradsku upravu, a evo zbog mjera moramo ove godine biti na distanci. Djeca su uvijek dolazila s porukama, dječje poruke su prije svega iskrene i ukazuju nam na ono o čemu bismo kao društvo i kao zajednica trebali voditi brigu. Razgovarao sam s ravnateljicom i cilj nam je da do nove godine popunimo baš sve kapacitete da nitko u gradu ne ostane bez mjesta u vrtiću. Želim dati do znanja da smo dali sve od sebe i da vodimo brigu o tome. Nadam se da ćemo svi zajedno dobrim radom dati još veću kvalitetu i standard za našu djecu.“

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica, istaknula je kako se vrtić odaziva svim pozivima Društva naša djeca tokom cijele godine pa tako i ovom pozivu za obilježavanje Dječjeg tjedna.

„Ove godine tjedan započinjemo izložbom poruka upućenih odraslima, kako djeca vide svoje prijatelje, kako doživljavaju svoju lokalnu zajednicu, ali isto tako upućuju odrasle da znaju za svoja prava čime želimo djecu osposobiti da danas-sutra budu aktivni članovi naše šire zajednice.“

– istaknula je ravnateljica dodavši kako su pripremili još aktivnosti koje će provoditi cijeli tjedan, naravno ove godine ograničeno i uz pridržavanje epidemioloških preporuka. Dodala je kako će ove godine i rođendan vrtića biti nažalost nešto drugačiji, ali svakako će za djecu biti veselo i svečano.

Ove godine je posebno i zbog toga što Društvo naša djeca obilježava 70. godina postojanja.

Comments are closed.

Close Search Window