Događaji, Informiranje, Službena Petrinja, Uncategorized, Vijesti|

Mještani Taboriša proslavili su jučer Dan sela i blagdan sv. Petra i Pavla, nebeskih zaštitnika mjesta. Proslava je počela svetom misom u kapeli Gospe od Sedam Žalosti koju je predvodio policijski kapelan don Ivo Boriću zajedništvu s fra hrastovačkim župnikom Matom Bašićem.

Nakon svete mise mještani i njihovi gosti su polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika odali počast svojim sumještanima stradalima u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu.

Već tradicionalno, za Dan sela održava se i pokazna vježba najmlađih članova lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva kojom pokazuju naučene vještine. Tako je bilo i ove godine, a u vježbama su im se pridružile ekipe djece i mladeži dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrastovice, Mošćenice i Male Gorice.

Mještanima se u proslavi njihovog dana pridružila i gradonačelnica Petrinje, Magdalena Komes s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Polanščakom.

Gradonačelnica je svim mještankama i mještanima Taborišta čestitala Dan sela i blagdan svetog Petra i Pavla, a mladim vatrogascima poželjela puno sreće na županijskom natjecanju koje se održava u nedjelju, 30. lipnja u Desnom Trebarjevu naglasivši kako je DVD Taborište jedno od aktivnijih na području Grada Petrinje s velikim brojem pomlatka.

Alen Tišinić iz Mjesnog odbora Taborište naglasio je kako je u suradnji s Gradom dosta napravljeno na poboljšanju infrastrukture u selu, poput novog asfalta, vodovodne mreže, spomenika te kako se nada nastavku dobre suradnju uz napomenu kako je najveća želja mještana da se nakon 50 godina iz sela izmjesti i odlagalište otpada.

Proslava je okončana u večernjim satima uz zabavu i koncert tamburaškog sastava Slavonske lole.

Comments are closed.

Close Search Window