Događaji, Informacije, Vijesti|

U sklopu velike humanitarne akcije Ronioci za Banovinu, Agencija Promocija ronjenja, Ronilački klub HRVI Nemo Adriatic i Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizirali su veliku humanitarnu EKO PATROLU – RONIOCI ZA BANOVINU. U subotu, 8. svibnja organizirali su podjelu paketa na području Petrinje i okolnih mjesta, dok su u nedjelju, 9. svibnja organizirali akciju čišćenja rijeke Kupe te komemoraciju za žrtve potresa. Ronioci su se na Gradskom kupalištu u Petrinji minutom šutnje te uranjanjem vijenca u Kupu i izronom velikog srca u 12:19 minuta prisjetili žrtava potresa i na taj im način odali počast. Podršku ovoj akciji dali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ravnateljstvo civilne zaštite te Grad Petrinja. Akciju je svojim prisustvom podržao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je ovom prilikom zahvalio roniocima na njihovom humanitarnom angažmanu te istaknuo kako veliko srce koje su izronili predstavlja njihovo veliko srce, ali i daje inspiraciju svima da postanemo bolji ljudi.

“Možemo biti zadovoljni jer je ova akcija i srce koje su izronili pokazalo njihovu veliku ljubav prema prirodi, ali i svim Petrinjkama i Petrinjcima kojima su pružili svoju ruku pomoći. Srce koje su izronili je i poruka svima koji bi se trebali više senzibilizirati i pomagati jedni drugima, a mi moramo pokazati veliku zahvalnost jer Petrinja je mali grad velikog srca.” – kazao je Dumbović.

Andreja Vedrina iz agencije Promocija ronjenja istaknula je kako su se ronioci od prvog dana nakon potresa organizirali u akciji prikupljanja pomoći za Banovinu te dodala kako ovo nije kraj akcije. U planu imaju organizirati i ljetni kamp za odrđeni broj djece iz Petrinje.

Comments are closed.

Close Search Window