Događaji, Informiranje, Zanimljivosti|

U obilasku gradnje montažnih kuća obiteljima u Velikom Šušnjaru i Dragotincima pridružio se Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje zajedno sa svojim suradnicima. Austrijska udruga „Bauern helfen Bauern“ u suradnji s Gradom Petrinjom gradi montažne kuće na području Banovine za ljude čiji su domovi stradali u potresu. Cilj je navedenog projekta pomoći tim obiteljima izgradnjom drvenih kuća za dostojan privremeni smještaj, povećati njihovu kvalitetu života i socijalnu uključenost u ovim teškim vremenima te pomoći u revitalizaciji područja pogođenog potresom.

Ljudevit Vujnović iz Dragotinaca ovim putem se zahvalio Gradu Petrinji, gradonačelniku i suradnicima koji su radili na ovom projektu.

Gradonačelnik se ovim putem obratio:

„Danas smo na našoj Banovini obišli tri obitelji koje su doživjele strašnu katastrofu. Obišao sam radove gdje vidimo na jednoj poziciji samo temelj, na drugoj se gradi, a na trećoj poziciji je gotov objekt. Zahvaljujem gđi. Doraji koja vodi ovaj projekt i na kraju svima onima koji su sastavni dio ovog projekta gdje osiguravamo privremeni smještaj za sigurnost ljudi i kad pogledamo ovakvu kućicu koja je završena svakako možemo vidjeti da je puno bolje nego kontejner. Potpisali smo ugovor za 50 kuća, a naša projekcija je u toj našoj sinergiji da napravimo 50 temelja i još dodatnih sadržaja, terase i nadstrešnice za dimnjake. To je jedna nadgradnja gdje smo mi kao Grad pristali napraviti ugovor i taj ugovor definitivno donosi sigurnost. Svi završeni proizvodi su donacija i ukupno je napravljeno 11 kućica. Do sada imamo oko 20 pripremljenih temelja, očekujemo da za mjesec i pol završimo te kuće, a u ljetnom periodu završimo svih 50 kuća. Trebamo Vladi Republike Hrvatske dati jasnu poruku, ovdje moramo proizvesti ne samo 50 kućica nego više, ili čekati 100 kućica da nam dođe iz Austrije ili iz Bosne i Hercegovine. Mi moramo 500 kućica napraviti sa svojom drvenom masom, sa svojom radnom snagom i sa tradicionalnom proizvođačkom industrijom naše Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujem se svima koji su bili ovdje izvođači i koji su na ovome području radili te da ustraju u ovom iščekivanju Vlade RH da nađe rješenje.“

Comments are closed.

Close Search Window