Informacije, Radovi, Vijesti|

Nakon što  je u ožujku ove godine potpisan ugovor  za izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda naselja Brest Pokupski i Mala Gorica, Privreda d.o.o. odmah je krenula s radovima koje je danas obišao gradonačelnik Dumbović zajedno s direktorom poduzeća Privreda, Miodragom Čavićem. Radi se o projektu izgradnje 13,5 km distributivnih cjevovoda vodoopskrbe vrijednom 11 mil kuna koji je  u 100%-tnom iznosu financiran od Hrvatskih voda. Direktor Čavić ovom je prilikom rekao:

„Moram napomenuti kako je ovaj projekt započeo još 2016. godine s projektiranjem i kompletnim postupkom nabave. Gradonačelnik i ja smo krajem prošle godine u Hrvatskim vodama tražili financiranje ovog projekta i to dogovorili. Znači i prije potresa, a ovo nas sad samo tjera da taj proces ubrzamo i da to završimo što je prije moguće.“

Čavić je objasnio kako je na dionici koju se danas obišlo postavljeno  cjevovovda u dužini 900 metara, a preostalo je još 800 metara. Napravljeno je 25 priključaka, a na cijelom ovom projektu Brest – Mala Gorica ima gotovo 400 priključaka koje treba izvesti i koji će za kućanstvo biti besplatni. Dodao je kako bi ove godine 1200 kućanstava trebalo dobiti besplatna priključenja.

„To nije mala stvar i sretan sam i moram istaknuti da Privreda radi veliki posao.“- zaključio je Čavić.

Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo kako je dostupnost vode civilizacijska stvar i kako to danas ne bi trebali biti upitno.

„Mislim da su sve politike koje iza sebe ostavljaju trag rada, trag novih vrijednosti. Voda je civilizacijska stvar, ona ne bi trebala danas biti tema. Zajednički smo se kroz projekcije projekata u komunalnoj infrastrukturi borili za to. Nije to lako, ljudi u Privredi su odradili fantastičnu pripremu projekata, to je taj nevidljivi posao. Jer ako imaš gotove projekte onda imaš manje-više sve spremno za povući sredstva. Ovo su dobre priče i moramo reći da Privreda, s projektom koji radi u suradnji s Lekenikom, radi na projektima vrijednim  900 milijuna kuna. Naravno da imamo problema s izvođačima, s koronom, s potresom, ali imamo i novu energiju i ne stajemo s radom.“ – kazao je gradonačelnik podsjetivši na oslobađanje od plaćanja komunalnih doprinosa kojih su Petrinjci oslobođeni nakon potresa istaknuvši kako je to 15 milijuna indirektne štete od potresa za Grad. “Ali mi to moramo kroz budžetiranje i solidarne fondove aplicirati i naplatiti indirektne štete Europskoj uniji. I to što prije, danas već kasnimo i to treba ispregovarati Vlada Republike Hrvatske.“ – jasan je Dumbović.

Comments are closed.

Close Search Window