Informacije, Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

Dan državnosti Republike Hrvatske u Petrinji je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima. Počast poginulim,nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te svim žrtvama Domovinskog rata odali su članovi obitelji poginulih branitelja, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, gradonačelnica Magdalena Komes i zamjenik Ivan Prskalo, predstavnici Gradskog vijeća Grada Petrinje, nacionalnih manjina, udruge proistekle iz Domovinskog rata te ostali građani.

Obilježavanje je nastavljeno misom za Domovinu koju je u župnoj crkvi sv. Lovre predvodio don Paško Glasnović.

Gradonačelnica Komes ovom je prigodom naglasila zahvalnost koju svi dugujemo hrvatskim braniteljima za slobodu koju danas uživamo.

“Obilježavamo Dan državnosti, prisjećamo se uspostave prvog demokratskog sabora kada smo izborili demokraciju.Slobodu smo nakon komunističkog režima bili prisiljeni izboriti Domovinskim ratom. Pri tome ne smijemo zaboraviti vodstvo dr. Franje Tuđma, prvog hrvatskog predsjednika, ali ponajviše udio hrvatskih branitelja u svemu ovome što danas uživamo, naročito onih koji su poginuli,ubijeni i nestali.To uvijek moramo imati na umu i ne smijemo zaboraviti.

Čestitam Dan državnosti svim Petrinjcima i svim državljanima Republike Hrvatske.”

I zamjenik župana Mihael Jurić naglasio je hrabrost i vjeru hrvatskih branitelja u borbi za slobodu Hrvatske te dodao kako je na svima nama odgovornost za rad na boljitku hrvatske države.

Comments are closed.

Close Search Window