Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

Magdalena Komes, gradonačelnica GradaPetrinje sudjelovala je na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije u Novom Farkašiću. Dan hrvatskih branitelja SMŽ obilježava se  18. listopada, na dan kada se 1991. godine vodila teška bitka za obranu Farkašića u kojoj su pobjedu odnijeli hrabri hrvatski branitelji. Budući da je Petrinja i većina Banovine već bila pala u neprijateljske ruke, ova pobjeda imala je veliki značaj za moral hrvatske vojske i predstavljala je prekretnicu u ratu nakon koje se hrvatske snage više nisu povlačile.

Gradonačelnica Komes ovom je prilikom zahvalila hrvatskim braniteljima na velikoj žrtvi koju su podnijeli za našu Domovinu istaknuvši kako je dužnost mlađih generacija nastaviti pronositi istinu o Domovinskom ratu, ali i skrbiti o braniteljima kako bi zajedno s članovima svojih obitelji imali dostojan život u slobodnoj Hrvatskoj.

„Stojim ovdje kao pripadnica mlađe generacije ponizna srca, ali s druge strane kao gradonačelnica Grada Petrinje ponosna što se upravo na području Grada Petrinje, ovdje u ovom malom hrvatskom selu odvila velebna bittka na čelu s Crnim mambama i hrvatskim braniteljima gdje je obranjeno ne samo ovo naše selo i naše područje, nego i glavni grad Zagreb, a time i Republika Hrvatska“, naglasila je gradonačelnica.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim hrvatskim braniteljima odala su brojna izaslanstva, a u svom obraćanju osim gradonačelnice Komes, braniteljima SMŽ njihov dan su čestitali župan Ivan Celjak kao izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora, general pukovnik Drago Matanović kao izaslanik ministra obrane te Ivica Šafarić, jedan od sudionika ove velebne bitke.

Comments are closed.

Close Search Window