Obljetnice, Vijesti, Zanimljivosti|

Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je s Vladom Lovrekovićem, direktorom poduzeća Komunalac d.o.o. gradsko groblje na kojem su zasađene 32 sadnice stupolikog graba.

Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako ove godine Dan planeta Zemlje  dočekujemo na način koji je zbog trenutne epidemije covid-19 vrlo neugodan, a odgovornost prema cijeloj planeti trenutno je velikim dijelom u korištenju zaštitnih sredstava-maski, rukavica, dezinfekcijskih sprejeva.

„Mi danas dajemo poruku da svoj planet trebamo čuvati, da bude čišći, bolji, zeleniji, da nemamo virusa, smeća, nuklearnog smeća, devastacije prostora, šuma. Nažalost mi imamo Dan planeta Zemlje na papiru, ali ga nemamo u životu. Gledajući sadržaj izgubili smo karakter odnosa prema zemlji po kojoj hodamo. Da li će se politike promijeniti i što ćemo na kraju napraviti za to su odgovorni, neću reći samo političari nego i „Zeleni“ koji trebaju jače dignuti svoj glas.“

– dodao je Dumbović.

Vlado Lovreković rekao je kako  inače na groblju postoji problem s obolijevanjem čempresa pa su počupani, a odlučili su se zasaditi  grab jer vizurom podsjeća na jablane koji su nekad davno tu rasli.

Comments are closed.

Close Search Window