Čestitke, Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

U Petrinji je prigodno obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kada se s ponosom i posebnim emocijama prisjećamo oslobodilačke Vojno redarstvene operacije “Oluja”.Velik je to i značajn dan za cijelu Hrvatsku,a posebice za područja kojima je “Oluja” donijela toliko željnu i dugo čekanu slobodu.Među njima je i naša Petrinja koja je slobodu dočekala drugi dan Oluje, 6.kolovoza 1995. godine.
U crkvi sv. Lovre služena je sveta misa za domovinu nakon koje je održan svečani mimohod do spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima gdje je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtavama Domovinskog rata.
Gradonačelnica Komes ovom je prilikom poslala poruku kako ni u ovim teškim okolnostima ne smijemo odustati od Petrinje i kako svi svojim ostankom u Petrinji dajemo svoj mali doprinos obnovi i razvitku grada. Dodala je kako je vjeruje da ćemo uz podršku i sa županijske i s državne razine Petrinju obnoviti i ravitalizirati.

Comments are closed.

Close Search Window