Službena Petrinja, Vijesti|

Dana 18. studenoga nacionalnim praznikom prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata  te žrtve i stradanja Vukovara i Škabrnje. Na taj je dan 1991. godine nakon tri mjeseca teških i iscrpnih borbi, slomljena obrana Vukovara, grada koji je simbol hrvatskog stradanja u Domovinskom ratu, ali i simbol otpora i borbe za slobodu. Teški zločin istog je dana počinjen u selu Škabrnja gdje su ubijena 43 hrvatska civila.

Uz želju da se istina o teškim ratnim događajima ne zaboravi i oda dužna počast svim palim herojima i žrtvama Domovinskog rata, Grad Petrinja je u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata organizirao  odavanje počasti kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku. Položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve žrtve Domovinskog rata, a nakon molitve koju je predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić sudionici su simbolično duž Vukovarske ulice zapalili svijeće.

Kolona sjećanja se tradicionalno kod „Finela“ sastala s kolonom koja je u organizaciji MO Mošćenica krenula s paljenjem svijeća iz Mošćenice. 

U obilježavanju su sudjelovali i gradonačelnica Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom.Gradonačelnica je ovom prigodom istaknula:

Simboličnom kolonom sjećanja smo, u solidarnosti s Vukovarom podijelili sjećanje na veliku žrtvu koju su Vukovar kao grad heroj i Škabrnja podnijeli, ali ne zaboravimo ni naše sugrađane i sve ostale koji su dali svoj život za obranu naše Domovine.To je zaista žrtva vrijedna sjećanja koja nam treba biti zalog za svaki naš budući korak i djelo,za savki kamen koji ćemo postavljati kao temelj za stvaranje novog grada i novog kvalitetnog društva kako bismo nastavili sve ono što su naši branitelji započeli stvarajući Domovinu.”

Comments are closed.

Close Search Window