Službena Petrinja, Vijesti|

Europski tjedan sporta, koji se ove godine obilježava od 23. – 30. rujna, obilježen je u subotu, 25. rujna 2021. godine, na Gradskom kupalištu u Petrinji predstavljanjem sportskih klubova koji djeluju u Petrinji, a to su Hrvački klub „Petrinja“, Pikado klub „Petrinja“, Ženski rukometni klub „Petrinia“, Nogometni klub „Mladost“, Odbojkaški klub „Petrinja“, „Petrinjske mažoretkinje“, te Rukometni klub „Petrinja“ i Plesni klub „Petrinia“.

Podršku obilježavanju Europskog tjedna sporta svojim dolaskom dala je gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, pritom istaknuvši:

„Ovaj događaj je još jedan dokaz da i mi, građani Petrinje, možemo organizirati nešto na svoju ruku, da ne moramo čekati državu i druge institucije da nam donesu nešto ovdje u Petrinju. Čestitam svim aktivnim sportašima koji su sudjelovali u organizaciji ovog prekrasnog događaja, jedan u nizu i vidimo da se u Petrinji ipak, bez obzira na ove katastrofalne okolnosti stalno nešto događa. Mi u Petrinji imamo bogatu povijest sporta i na tome trebamo ustrajati da održimo tradiciju, da nam djeca budu aktivna i da vode zdravi život, dakle da ih maknemo s ulica. Čestitam svima, ustrajte, ovo su vremena koja zahtijevaju dosta volonterizma, a vjerujem da kod vas to neće biti problem jer ste veliki zaljubljenici u sport. Mi ćemo, kao Grad, pomoći koliko budemo mogli, zaista smo u teškoj situaciji, dakle nije samo u pitanju problem financiranja sporta, nego i ostalih udruga, općenito likvidnost Grada je u pitanju, ali sredstva će doći, nemojte odustajati, igrajte se, uživajte u sportu i bude nam svima na ponos.“

Comments are closed.

Close Search Window