Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

Obljetnica vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, 28. po redu, obilježena je danas odavanjem počasti poginulim,nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima. Svijeće su u znak zahvale i počasti hrvatskim braniteljima zapalili obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, nacionalnih manjina te gradski vijećnici i građani,a zajednicku molitvu predvodio je đakon Vjekoslav Uvalić.

Nenad Bužanić, koordinator za pitanja hrvatskih branitelja Grada Petrinje, istaknuo je kako su “Bljesak”, ali i ranija operacija “Maslenica” nagovijestili spremnost i pripreme Hrvatske vojske za oslobađanje i preostalog okupiranog hrvatskog teritorija,odnosno za nadolazeću operaciju “Oluja”.

U ime Grada Petrinje počast je odao zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo koji je istaknuo kako nemamo pravo zaborava ovih važnih događaja. Dodao je kako je za Petrinju “Bljesak” značio i tračak nade za skorim oslobođenjem koje se “Olujom” i dogodilo.

“Svaki narod ima pravo na svoj dom, svoju obitelj, svoju kulturu i svoju vjeru, a to nam se pokušalo uzeti.Ovi ljudi su bili  spremni platiti najvišu cijenu da daju ovom narodu ono što mu pripada po božjim zakonima. Hvala dragom Bogu, Petrinja je opstala, naša domovina je opstala”- kazao je zamjenik Prskalo naglasivši kako mu je izuzetna čast biti u ovakvim trenutcima s hrvatskim braniteljima.

Comments are closed.

Close Search Window