Gradsko vijeće, Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U Vatrogasnom domu u Petrinji u utorak, 28. veljače 2023 godine održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. Nakon usvajanja dnevnog reda i skraćenih zapisnika sa 17. i 18. sjednice te Izvješća mandatne komisije, sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem su vijećnici gradonačelnici postavili brojna pitanja o aktualnim problemima u gradu. Na sjednici se raspravljalo o stanju sigurnosti na području Grada Petrinje U 2022. godini o čemu je izvijestio Miroslav Tonec, načelnik Policijske postaje Petrinja. Vijećnici su razmatrali izvješća o  obavljanju dimnjačarskih poslova na području Grada za 2021. i 2022. godinu te su donijeli Odluku o preuzimanju obveze osiguranja financiranja zatvaranja, održavanja i nadzora odlagališta neopasnog otpada u Taborištu što je novim Pravilnikom o gospodarenju otpadom iz 2022. godine  propisani oblik jamstva potreban komunalnim poduzećima u svrhu ishođenja nove dozvole za gospodarenje otpadom.

Na sjednici je usvojena i Odluka o izmjeni Odluke o davanju na upravljanje Poslovnog centra „Centar novog života“ kojom će se  izvršiti prijenos ugovora o zakupu na trgovačko društvo Poslovne zone Petrinja d.o.o. kao Primatelja. Poslovne zone Petrinja d.o.o. će nakon stupanja na snagu ove Odluke provoditi sve daljnje postupke davanja u zakup poslovnih prostora u Centru novog života.

Usvojena je i Odluka o  imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja kojom se na mandat od 4 godine, počevši od 1. travnja 2023. godine imenuje dosadašnji ravnatelj Ante Mrgan, mag. bibliotekarstva.

Snimka sjednice dostupna je na internetskim stranicama Grada Petrinje na  Snimke sjednica Gradskog vijeća (petrinja.hr).

Comments are closed.

Close Search Window