Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

Grad Petrinja u suradnji sa Komunalcem Petrinja d.o.o.  započeo je sa provedbom informativnih aktivnosti u vezi gospodarenja otpadom na svom području.

Edukativna aktivnost o sustavu gospodarenjem otpadom održana je u Dječjem vrtiću Petrinjčica, Objekt Izvor, djeca u skupini Lavići, Odgojiteljice: Dubravka Gobac, Zdravka Repac te Objekt Kapljica, djeca u skupini Medvjedići, Odgajateljice: Tea Ćosić, Sanja Zagorac.

Edukacija u vrtiću provedena je s djecom koja su predškolska skupina koja predstavljaju građane budućnosti, a koji najlakše mogu usvojiti dobre navike i prenijeti ih svojim ukućanima.

Cilj ovih radionica je što bolje približiti tematiku gospodarenja otpadom djeci kroz četiri podteme projekta:

  • sprječavanje nastanka otpada
  • odvojeno prikupljanje
  • kućno kompostiranje otpada
  • ponovna upotreba predmeta.

U vrtićima se kontinuirano provode aktivnosti u kojima se djeca uče na koji način ponovno upotrijebiti predmete koje primamo „zdravo za gotovo“.

Kroz ovaj projekt djeca prihvaćaju brigu za okoliš kao bitnu zadaću koja je na svima nama. 

U sklopu radionice, kroz igru, djeca su izradila edukativno informativne plakate za koje je Grad Petrinja izradio jumbo plakate i postavio na 3 lokacije na području Grada Petrinje i to u Ulici Stjepana Radića i Zagrebačkoj ulici u Petrinji te u Ante Starčevića u Mošćenici.

U sklopu provođenja aktivnosti djeca su na poklon dobila male platnene vrećice koje su zatim sama oslikala i ukrasila te bojanke osmišljene na temu recikliranja otpada.

Zagrebačka ulica, Petrinja

Ante Starčevića, Mošćenica

Informativne aktivnosti provedene su u skladu s odredbama članak 114.  Zakona o gospodarenju otpadom („Narodne novine“, broj 84/21).

Comments are closed.

Close Search Window