Informacije, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Pod pokroviteljstvom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, u Gradskoj munjari u Petrinji u subotu, 25. svibnja 2024. godine održana je promocija knjige Dajline Goražda „Dragoj mojoj Ti“.

Dajlina Goražda umirovljena je medicinska sestra koja je 30 godina radila na Odjelu pedijatrije, a potom i 10 godina na Odjelu oftalmologije sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Urednica je i dva nosača zvuka „Sevdah u srcu 1“ i „Sevdah u srcu 2“. Priča njezina života objavljena je u knjizi „Žene ženama“ koju je objavila sisačka Udruga žena liječenih od bolesti dojke, a zbirka pisama „Dragoj mojoj Ti“, prvo je njezino u potpunosti samostalno djelo koje potpisuje i kao autorica, ali i urednica i izdavač.

Na samom početku večeri, sudionicima promocije i publici, riječi dobrodošlice uputio je Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje. Izrazio je zadovoljstvo što Vijeće može biti domaćin ovakvog kulturnog događanja i što se ono događa upravo u prekrasnom prostoru obnovljene petrinjske Gradske munjare.

Autorici je čestitala i petrinjska gradonačelnica, saborska zastupnica Magdalena Komes: „Ja sam iznimno počašćena pozivom na ovu promociju. Smatram da nam treba puno više ovakvih snažnih žena u društvu, stoga nastojte prenijeti tu svoju pozitivnu energiju i na mlađe generacije, što vjerujem da i jeste kroz svoj posao. Hvala vam i što ste ovom promocijom svoje knjige, prožetom svim mogućim emocijama, dodatno obogatili društveni život Petrinje“, kazala je Komes.

U glazbenom dijelu promocije nastupili su Mehmed Goražda i Čuvari uspomena. Izveli su niz sevdalinki i starogradskih pjesama, koje je s njima zapjevala i publika.

Comments are closed.

Close Search Window