Događaji, Vijesti|

U prostorijama hrastovačkog Narodnog doma “Stjepan Radić” u subotu, 8. veljače 2020. godine, održana je redovita, godišnja skupština DVD-a Hrastovica. Osim redovnih izvješća o radu i financijskog izvješća, vodstvo DVD-a iznijelo je i planove za 2020. godinu u kojoj je ključna izgradnja vatrogasnog spremišta za koje su do sada, uz pomoć Grada Petrinje, izradili Idejno rješenje.

U nazočnisti brojnih predstavnika vatrogasnih društava, skupštini je nazočio i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je tijekom pozdrava istaknuo;

“Večeras vas mogu pozdraviti u ime grada s iskrenom željom i nadom da svi mi koji smo ovdje jednim kvalitetnim i dobrim zajedničkim radom damo svoj doprinos vatrogastvu u gradu Petrinji. Na vas vatrogasce uvijek možemo računati i vi ste tu da čuvate živote i imovinu, zato vam veliko hvala. Ja uvjek dolazim na vaše skupštine da bih vam svima zahvalio jer vi to zaslužujete. Vi riskirate na svom poslu sve, to je samo za hrabre i odvažne ljude.

Vi ste u elementarnim nepogodama najbolji partner. To sam primjetio u zadnjih 6-7 godina. I sve što sam više ulazio u vašu problematiku vidio sam koliko je toga devastirano i kroz našu smo povijest imali velike oscilacije, međutim znamo da je Hrastovica bila devastirana i da ste kao hrabri ljudi dali sve od sebe da se vratite na svoju rodnu grudu. Obnovili smo sv. Bartola, vratili kulturu i tradiciju i to čvrsto držite u svojim rukama.

Mislim da ćemo kroz kapitalne investicije u Hrastovici ukazati da je i novi nalog koji sam dao za Hrastovačku goru, dokumentacija za 1. Skijalište za djecu još jedna nadogradnja kvalitete života i razvoja ovog područja. Cilj nam je da to ostvarimo. Sve se može kroz ove udruge zajedno. Moramo završiti knjižnicu i asfaltiranje koje smo započeli. Nadstrešnica na groblju nam je cilj, radi se projektna dokumentacija. Vaše spremište ne bi trebala biti više tema. To se mora realizirati, najprije ćemo riješiti građevinsku dozvolu, a onda započinjemo gradnju.

Velik projekt za Hrastovicu i Taborište je voda, dio je već započet i nastavak slijedi. Projekt je vrijedan ukupno 25 milijuna kuna. Neka nam ova skupština i sva ova dobra djela budu inspiracija da budemo bolji ljudi”

– zaključio je Dumbović.

Comments are closed.

Close Search Window