Službena Petrinja, Vijesti|

Osnovna škola Mate Lovraka sudjeluje u Erasmus+ projektu Cinderella then and now- Discovering values (Pepeljuga nekad i sad – Otkrivanje vrijednosti) zajedno s pet partnera iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Grčke i Poljske. Cilj projekta je naučiti i osvijestiti pojmove: inkluzija i imigracija,  sigurnost na internetu, klimatske promjene, te upoznati učenike s ciljevima održivog razvoja i omogućiti sigurno i sretno djetinjstvo. Koordinatorica Erasmus projekta je Jasna Anušić, učiteljica engleskog jezika koja je komunikaciju i prve suradnje ostvarile s partnerima na platformi eTwinnig. Do sada su školu prezentirale Jasna Anušić, Mirna Dejanović i Ankica Krnjajić-Magdić, ravnateljica škole, na dvije mobilnosti u Londonu i Las Palmasu. 

U razdoblju od 23.5.2022. do 26.5.2022. Erasmus timovi borave u Hrvatskoj, te će sudjelovati Trećem sastanku mobilnosti kojem je tema održivi razvoj kao i evaluacija provedenog projekta, a učitelji predstavnici svojih država učenicima će prezentirati svoje video radove. 

Erasmus timovi projekta Cinderella then and now – Discovering values posjetili su danas Osnovnu školu Mate Lovraka, te je ovom prigodom organiziran prigodan program. Partnere su dočekale i dobrodošlicu poželjele ravnateljica škole, Ankica Krnjaić Magdić, i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, koja je ovom prilikom istaknula kako je došla pozdraviti i podržati učitelje naročito zbog vremena krize koje je iza nas:

„Došla sam pružiti podršku našim učiteljima koji su, zajedno sa županom, uspjeli osigurati čvrste objekte za pohađanje nastave djece i zahvaliti im za sve dobro što čine, za svaki trenutak koji provode s  našom djecom budući da znamo da su im škola odnosno učitelji i drugi učenici zapravo druga obitelj jer provode zapravo i više vremena u školama nego kod kuće.“

– istaknula je gradonačelnica.

Za vrijeme svoga boravka u Hrvatskoj, partneri će, osim Petrinje, posjetiti i Sisak, Zagreb, te Plitvička jezera. 

Comments are closed.

Close Search Window