Informacije, Vijesti|

U Ulici Stjepana Radića 124 u Petrinji otvorena je nova trgovina građevinskog materijala, SL Flash Logistik. Kako je pojasnila vlasnica Edita Hrnčić Schreng, radi se o maloprodaji, veleprodaji i web prodaji građevinskog materijala, keramike, sanitarija, elektroopreme i vodoinstalacija. Iako je ovu trgovinu tek otvorila, vlasnica ističe kako u planu imaju proširenje i selidbu u veći prostor, a napominje i kako trenutno imaju potrebu za dodatnim zapošljavanjem. Edita, koja je svoj poslovni put pronašla u pretežno „muškom“ području, kaže kako je u njezinom timu od 12 zaposlenih većina žena te kako svojim uspjehom ruše predrasude s kojima se u ovom poslu često susreću.

Novootvorenu trgovinu obišla je i gradonačelnica Komes s pročelnikom UO za gospodarstvo, poljoprivredu i razvoj Davorom Mazalinom te na taj način pružila podršku mladoj poduzetnici.

„Sretna sam i zadovoljna što se naročito žene poduzetnice usuđuju otvarati nove poslove u Petrinji. Očito je da su potrebe na tržištu na našem području po pitanju građevinskog materijala velike. Gospođa Edita napomenula je da svakako izazov biti žena poduzetnica, posebice u ovom poslu, ali i mi u Gradu Petrinji i država u svojim programima ima poticaje upravo za žene poduzetnice. Čuli smo da ima dio asortimana koji nemaju ostale trgovine u našem gradu i vjerujem da će sa svojim mladim suradnicima uspjeti u svojim poslovnim planovima.“ – kazala je gradonačelnica.

I pročelnik Mazalin podsjetio je na poticaje koje Grad ima za gospodarstvenike te predložio vlasnici da se javi na natječaj za sljedeću godinu.

Comments are closed.

Close Search Window