Vijesti, Zanimljivosti|

U Petrinji je danas otvoren novi obrt za frizersko kozmetičke usluge „MN Beauty zone” na adresi dr.Josipa Nemeca 18, u prostorijama iznad kafića „Lobby“. Vlasnice su dvije mlade obrtnice Matea Jurkić i Nada Križić koje su hrabro odlučile pokrenuti zajedno ovaj posao.

Otvorenju kozmetičkog salona prisustvovao je i gradonačelnik Darinko Dumbović koji se ovim putem obratio:


„Prije svega se zahvaljujem pozivu i drago mi je što se radi o mladim osobama koji preuzimaju odgovornost za sebe i ustvari imaju cilj da bude samostalne, da budu nadgradnja i kvaliteta života, života koji daje njegu tijela, lica, kose znači općenito što danas treba čovjek. Ovo je nešto što je nadgradnja, ali i konkurencija ostalima gdje je ustvari dobrodošla jer kad pogledamo da ovdje ima i nova aparatura koja je nešto novo u Petrinji onda se vidi da se tu prišlo poslu s jednim kvalitetnim i dobrim stilom. Kad pogledamo dvije mlade osobe koje treba u budućnosti poticati, one su se samozaposlile. Grad Petrinja ima projekt kod samozapošljavanja i kod novog radnog mjesta gdje mjesečno sufinanciramo tri tisuće kuna po svakome djelatniku. Ako je prosjek pet tisuća kuna plaća onda 50% od plaće i to je dvije i pol tisuće kuna što iznosi preko 30 tisuća kuna mjesečno. To nisu mala sredstva, to su sredstva iz Pilot projekt pet gradova koji su ratom zahvaćeni i taj je natječaj upravo u tijeku. Dobili smo odluku Ministarstva rada i Ministarstva regionalnog razvoja s kojim možemo ići u ugovore i dogovore s poduzetnicima i njihovim djelatnicima. Imamo 10 milijuna kuna na raspolaganje za svako novo radno mjesto na mjesečnoj razini od tri tisuće kuna. Treba reći svakome hvala tko se želi zaposliti i zaraditi svoj vlastiti novac i nadgradnju standarda života u Gradu Petrinji. Ove dvije prekrasne mlade dame su izuzetno hrabre i odvažne, spadaju u sloj društva koji žele sebi biti gazda, a takvih je 7% od 100%, a onih preostalih 93% želi biti na proračunu i stvarati neku vrijednost kroz proračun koji su ustvari partner Gradu. Vjerujem da će se svi ugodno osjećati u ovome prekrasnom ambijentu,”

– rekao je Dumbović. Vlasnice Matea Jurkić i Nada Križić rekle su nešto više o samome salonu i koje sve usluge i tretmane nude korisnicima:

„Nudimo kozmetičke tretmane, aparat s 27 funkcija koji trenutno nitko nema u Petrinji jer smo htjeli nešto novo i moderno. Nudimo još depilacije, manikure, trajni lak, masaže, anticelulitni tretmane, njegu lica i tijela s različitim aparatima za muškarce i žene, rekla je Jurkić.“

„Moj dio posla je sve što uključuje frizerske usluge, a to su šišanje, farbanje, dekoloracija za sve uzraste. Trenutno smo nas dvije zaposlene, ali imamo u planu zaposliti još jednu djelatnicu za ugrađivanje umjetnih trepavica. Planiramo proširiti poslovanje za sada ćemo vidjet kako će nam ići, vjerujemo i nadamo se da hoće. Probat ćemo pokrenuti taj biznis samostalno jer imamo plan i cijelu ideju kako ćemo poslovati pa bi naknadno još zapošljavali. Uložile smo svoja sredstva i nismo povukle nikakve poticaje iz EU fondova jer su bili ukinuti pa se nadamo da ćemo imati prilike negdje povući poticaj. Radno vrijeme je od PON-PET od 08:00-20:00, subotom od 08:00-14:00 sati, a nedjeljom ne radimo”, zaključila je Križić.

Comments are closed.

Close Search Window