Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije pokrenula je projekt pod nazivom “Prijatelji na djelu” u sklopu kojeg je obnovljena i hrvačka dvorana u Petrinji. Sredstva za obnovu i opremanje osigurali su (Bank Gospodarstva Krajowego)- Poljska razvojna banka u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u iznosu od 270.000,00 kuna i Hrvatski vaterpolo savez u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom u iznosu od 110.000,00 kuna.  

Svečanom otvorenju obnovljene hrvačke dvorane u ime Grada Petrinje i gradonačelnice Magdalene Komes, prisustvovao je Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje, koji se ovom prigodom zahvalio organizatorima kao i svim akterima ovog hvalevrijednog projekta, pritom istaknuvši:

Kada bi sve druge institucije napravile toliko koliko su napravili naši sportaši onda bi Hrvatska bila jedna od najnaprednijih zemalja svijeta i upravo zato kroz sport koji imamo razvijen trebamo graditi i ovu Petrinju, koja je i grad učitelja, ali isto tako zahvaljujući tim vrsnim sportašima u jednom malom gradu koji je nažalost sada ranjen ali jedini put tog oporavka je da se vrati život, a ima li životnije stvari od sporta. Čestitam svim doajenima petrinjskog hrvačkog sporta i svim sportašima i svim Petrinjcima i Petrinjkama mislim da je ovo put obnove novog života Petrinje budućnosti.“

– kazao je Prskalo.

U sklopu projekta  “Prijatelji na djelu” također je postavljen šator za Gimnastički klub te manji šator u kojem mogu trenirati stolni tenis i karate. Unajmljeno je kombi vozilo za Odbojkaški klub Petrinja, a više petrinjskih klubova dobilo je jednokratnu novčanu pomoć.

Svečanosti otvorenja hrvačke dvorane prisustvovali su također zamjenik župana Sisačko – Moslavačke županije, Mihael Jurić,  predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, Marko Badrić, sportašice i sportaši Hrvačkog kluba Petrinja, te predstavnici drugih udruga i organizacija koje su primile donacije Poljske razvojne banke (Bank Gospodarstva Krajowego).

Comments are closed.

Close Search Window