Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

U Dumačama, petrinjskom naselju u kojem živi 85 djece na radost svih njih otvoreno je novo sportsko igralište. Svečano ga je otvorio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje uz blagoslov sisačkog biskupa mons. Vlade Košića.

Gradonačelnik Dumbović izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvih dobrih priča koje se događaju u Petrinji, a koje su se dugo čekale. Istaknuo je kako u Dumačama ima puno djece kojima treba određeni životni standard te se zbog toga odlučilo napraviti ovo igralište za koje je Grad izdvojio približno 200 tisuća kuna.

„Kroz sport možemo dati poruku zajedništva i svega onoga što moramo napraviti za zajednicu u kojoj živimo zato svima vama hvala koji ste danas ovdje i što dajete jednu nadgradnju zajedničkog života. Ovo je jedan sadržaj kojim pokazujemo da vas grad Petrinja nije napustio i mogu reći ovdje otvoreno pred biskupom i Don Paškom da kroz jednu dobru sinergiju i zajedničkim radom jedni druge guramo i pokazujemo da mi ovdje imamo karakter i odgovornost prema vama. Neka ovo igralište bude puno djece, neka bude jedna dobra i vječita inspiracija za sve one koje dolaze i trebaju raditi za opće dobro.“

– kazao je Gradonačelnik te se dotaknuo kapelice koju stanovnici Dumača priželjkuju:

„Njih je uvijek duhovnost držala na životu i oni sanjaju ovdje jednu kapelicu. Nastojat ćemo što prije od države imovine dobiti tu zemlju kako bismo je mogli prepustiti ovdje župi.“

– zaključio je Dumbović.

Josip Aberlić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dumače-Nebojan istaknuo je kako ovo igralište znači puno za djecu kojih u Dumačama ima puno, a koji nisu imali adekvatan prostor za igranje.

Dječji  smijeh i veselje upotpunila je i podjela slatkiša te  dresova i nogometnih lopti.

Comments are closed.

Close Search Window