Informacije, Radovi, Vijesti|

Nakon što je između Grada Petrinje i zajednice ponuditelja Strabag i Swietelsky nedavno potpisan Ugovor o radovima na pripremi projektno – tehničke dokumentacije i izvođenju radova vraćanja u ispravno radno stanje prometne infrastrukture oštećene potresom na području Petrinje, danas su započeli radovi na sanaciji prometnica.  Radovi ovih dana započinju u Ulici Ive Maline, Šetalištu Vatroslava Lisinskog, Ulici Matije Mesića do raskrižja s Ivana Lučića,  Ulici Slavoljuba Kostinčera, Ulici Gustava Bolteka te Ulici Ivana Lučića.

Gradonačelnica Komes s predstavnicima tvrtke Strabag u utorak, 19. srpnja 2022. obišla je početak radova na lokaciji Šetalište Vatroslava Lisinskog i Ulici Matije Mesića.

„Dočekali smo početak radova na sanaciji cesta koje su u nadležnosti Grada Petrinje. Znam da su građani bili nestrpljivi. Ovo je početak radova i završetak onog dugog razdoblja pripreme što se tiče dokumentacije, raspisivanja natječaja, provedbe postupka javne nabave. Započinjemo sa saniranjem cesta koje su bile velika boljka dugi niz godina. Nadamo se da će građani prepoznati napor i trud koje ulažemo i da ćemo sanacijom dobiti jednu zaista puno višu razinu kvalitete života u gradu“, istaknula je gradonačelnica.

Dodala je kako će radovi trajati barem godinu dana, a budući da se očekuju i radovi na sanaciji kuća i centra grada napomenula je kako ćemo se svi morati priviknuti na buku i moguće vibracije koje se događaju na gradilištima.

Podsjetimo, radi se o sanaciji prometnica nakon potresa za koju su bespovratna sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti EU.

Comments are closed.

Close Search Window