Informacije, Radovi, Službena Petrinja, Vijesti|

U organizaciji Sisačko-moslavačke županije u Petrinji je održana svečanost polagnja  kamena temeljca  za izgradnju novog objekta Prve osnovne škole Petrinja čiju će izgradnju financirati Vlada Republike Mađarske. U temelj je za vječni spomen položena Povelja o suradnji koju su na svečanosti potpisali predsjednik Mađarske ekumenske humanitarne organizacije László Lehel i zamjenik sisačko moslavačkog župana Mihael Jurić.

Među uzvanicima ovog važnog događaja bili su, među ostalim,  mađarski državni tajnik za vjerske i etničke odnose Miklós Soltész, mađarski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsák, izaslanica ministra Radovana Fuscha i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac, ravnatelj Prve osnovne škole Robert Groza te gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes.

U svojoj izjavi za medije gradonačelnica je u ime svih Petrinjaca izrazila veliku zahvalu mađarskoj vladi i mađarskom narodu na ovoj velikodušnoj donaciji zahvaljujući kojoj će petrinjska djeca imati siguran i moderan objekt za obrazovanje koje je temelj budućnosti. Zahvalila je i nadležnom ministarstvu kao i Sisačko-moslavačkoj županiji istaknuvši kako se u zajedničkoj koordinaciji uspjelo pripremiti sve za početak gradnje te izrazila nadu da će gradnja biti dovršena u planiranom roku.

Mađarski državni tajnik Soltész kazao je kako je pomoć koju  Mađarska pruža Hrvatskoj nakon potresa vrijedna više od 190 milijuna kuna te kako je važno pomagati onom tko se nalazi u nevolji.

Zamjenik Jurić kazao je kako će će ovaj projekt promijeniti lice Grada te kako će biti na na ponos svima u Petrinji i Sisačko – moslavačkoj županiji, ali i mađarskoj Vladi i narodu.

Predstavnik mađarske tvrtke Mega-logistic, koja je izvođač radova na izgradnji, kazao je kako je izvedbeni projekt gotov te kako je tvrtka spremna za početak gradnje. Dodao je da će Petrinja dobiti novu modernu školu koja će se sastojati od prizemlja i dva kata te sportske dvorane te kako će biti na korist mnogim budućim generacijama Petrinjaca.

Blagoslov temeljnog kamena predvodio je mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije.

Comments are closed.

Close Search Window