Informacije, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

U sklopu obilježavanja Dana Općine Selnica ob Dravi, gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes, zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo i predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje Robert Polanščak u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine boravili su u službenom posjetu ovoj živopisnoj općini u susjednoj nam Republici Sloveniji.

Tom prilikom, a u cilju uspostavljanja međusobnih gospodarskih, kulturnih, športskih i društvenih odnosa, te poticanja razvoja lokalnih zajednica, gradonačelnica Komes je s načelnicom Vlastom Krmelj potpisala Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Petrinje i Općine Selnica ob Dravi.

Odluku o sklapanju ovog Sporazuma donijelo je Gradsko vijeće Grada Petrinje na svojoj 26. sjednici, održanoj 31. listopada prošle godine, a inicijativa za njegovo potpisivanje nastala je prilikom susreta predstavnika Grada Petrinje i Općine Selnica ob Dravi u Općini Kostrena, a s kojom i Petrinja i Selnica ob Dravi imaju već sklopljene sporazume o suradnji i prijateljskim odnosima.

Sporazumom kojeg su jučer svečano potpisale gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i načelnica Općine Selnica ob Dravi utvrđuju se sadržaj i oblici suradnje između Grada Petrinje i Općine Selnica ob Dravi koji će se temeljiti na partnerskom odnosu i međusobnom uvažavanju. Suradnja će se temeljiti na identifikaciji i realizaciji konkretnih investicijskih projekata na području urbanih i ekoloških tehnologija, služeći na taj način kao pokretač održavanja kvalitete života i gospodarstva, te uzajamnog probitka i dobrobiti svih građana Grada Petrinje i Općine Selnica ob Dravi.

Izaslanstvo Grada Petrinje, prilikom posjeta Selnici ob Dravi, nazočilo je i svečanoj sjednici povodom Dana Općine na kojoj se prigodno obratila gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, izrazivši zadovoljstvo sklapanjem Sporazuma i uspostavom prijateljskih odnosa, a posebno je zahvalila domaćinima na ljubaznosti i gostoprimstvu.

U Općinu Selnica ob Dravi u subotu, 25. svibnja 2024. godine putuju i članice i članovi HKUD-a Mošćenica koji će Grad Petrinju, kroz folklor, nošnje te tradiciju i običaje, predstavljati na tamošnjoj folklornoj večeri.

Comments are closed.

Close Search Window