Službena Petrinja, Vijesti|

U izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, potpisala je ugovor o izvođenju radova na obnovi zgrade gradske Munjare sa Zdravkom Rogina, predstavnikom tvrtke MIPCRO d.o.o.

Gradonačelnica Komes ovom prigodom je istaknula kako vjeruje da će ugovorne obveze biti ispunjene onako kako je to određeno i u ugovorenom roku, te dodala:

„Imamo primjer dobre gradnje na školi koju su donirali Mađari, tvrtka MIPCRO d.o.o. gradi tu školu kao podizvođač i vjerujemo da ćete istu praksu primjeniti i na našoj zgradi. Munjara je jedna od 26 zgrada za čiju smo obnovu preuzeli ugovore sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstvom kulture i medija. Budući je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro morat će se raditi pod određenim, drukčijim uvjetima. Munjara je jedan od objekata koji je prema Intervencijskom planu trebao ići u muzejski prostor, mi i dalje ostajemo kod toga i za novu zgradu, ona je trebala ići samo u rekonstrukciju, a budući da je stradala u potresu gradimo je ispočetka i bit će i dalje muzej ali vidjeti ćemo sa kojim sadržajem.
Nadamo se da ćete izgraditi jednu lijepu, drugačiju  zgradu. Završetkom Munjare će se zatvoriti cjelina radova na nasipu budući se tamo gradi i šetnica. Želim vam dobre uvjete rada, što manje padalina i da što prije završite vaše radove.“

Zdravko Rogina, predstavnik tvrtke MIPCRO d.o.o., zahvalio se Gradu Petrinji na ukazanom povjerenju, te obećao da će ga ispuniti prema ugovorenom roku i u traženoj kvaliteti.

Radovi na obnovi zgrade gradske Munjare krenut će početkom sljedeće godine, a rok za  izvođenje radova je 11 mjeseci.

Comments are closed.

Close Search Window